csütörtök, április 19, 2018

A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat az otthont nyújtó ellátáson belül egyrészt gyermekotthont, másrészt nevelőszülői hálózatot működtet.

A gyermekotthoni elhelyezés célja a gyermeket alkalmassá tenni arra, hogy családi környezetébe visszakerülhessen. Amennyiben ez nem lehetséges, önálló életvitelre legyen alkalmas.

Gyermekotthoni hálózatunkat lakásotthonok alkotják.

A gyermekek gondozásának célja a következő:

Teljes körű ellátás keretében a gyermekek számára testi, értelmi, érzelmi, erkölcsi fejlődését elősegítő, életkorának, egészségi állapotának és egyéb szükségleteinek megfelelő nevelést, gondozást nyújtani.

Gyermekotthoni hálózatunk felépítése:

1. számú Különleges Gyermekotthon

Központja: Gic

Gic településen három lakásotthon látja el a középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekeket. Gyulafirátóton működik a befogadó otthon 12 férőhellyel, valamint ehhez a szakmai egységhez tartozik a veszprémi székhelyű, életkoruk miatt különleges ellátást igénylő (csecsemőkorú) gyermekek lakásotthona két külön anyás férőhellyel.

2. számú Gyermekotthon

Központja: Pápa

Négy lakásotthon működik Pápa területén és egy Balatonalmádiban.

A házak 12 férőhelyesek, koedukáltak és integráltan történik a gyermekek elhelyezése.

3. számú Gyermekotthon

Központja: Zirc

Négy lakásotthon, Zirc, Bakonynána, Lókút és Várpalota tartozik ide, s bennük a gyermekek elhelyezése szintén koedukáltan és integráltan történik.

A nagykorú fiatalok utógondozói ellátása két színtéren történik, ahol lehetőségük nyílik tanulmányaik befejezésére, illetve az önálló életvezetéshez való felkészülésre.

Zircen utógondozó otthon formájában és a Veszprémben működő külső férőhelyen.

A lakásotthonokban 8-12 gyermek illetve fiatal felnőtt teljes körű ellátása történik, melyet az öt fős dolgozói team végez. Őket az ellátásban „segítő” kollégák egészítenek ki a különböző szükségletek kielégítésére, mint fejlesztőpedagógus és pszichológus. A szakmai munkát a gyermekotthon vezető, a nevelési igazgató helyettes és az igazgató segíti, ellenőrzi és irányítja.

Április 2018
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30